حجت الاسلام محسن امامیان با انتقاد از جدول سراسری اکران جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ در شهرستان‌ها گفت: برخلاف سال‌های گذشته که یکسان‌سازی در اکران صورت می‌گرفت، امسال شاهد اختصاص سالن‌های باکیفیت و لاکچری به فیلم‌های مهم‌تر بودیم !

به گزارش «قم سینما» حجت الاسلام محسن امامیان نویسنده کتاب‌های «اربعین طوبی» و «سنگی که سهم من شد» در رابطه با برگزاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در قم در گفتگو با خبرگزاری رسا اظهار داشت: جشنواره امسال از جهات مختلفی قابل توجه است، به ویژه از نظر تعداد تولیدات که برخلاف سال‌های گذشته که جشنواره کم رمق و بدون فیلم‌های شاخص بود، امسال بیش از ۳۰ فیلم در بخش مسابقه حضور داشتند که نیمی از آنها در سطح متوسط به بالا ارزیابی می‌شوند.

این پژوهشگر سینمای مستند افزود: برخی فیلم‌ها مانند «بچه مردم» و «موسی کلیم‌الله»، به صورت خاص مورد توجه قرار گرفتند و از سوی دیگر، ژانر اجتماعی بر سینمای کمدی غلبه داشته، که این موضوع هم فرصتی برای سینمای ایران است و هم می‌تواند نشانگر کاهش کیفیت آثار کمدی باشد.

حجت الاسلام امامیان با اشاره به اهمیت نحوه اکران فیلم‌های جشنواره در شهرستان‌ها، گفت: متاسفانه امسال شاهد یک نوع نظام طبقاتی در سینما‌های شهر بودیم که برخلاف سال‌های گذشته که یکسان‌سازی در اکران صورت می‌گرفت و تمامی فیلم‌ها فرصت دیده شدن یکسان را در سینماهای مختلف داشتند، امسال شاهد اختصاص سالن‌های باکیفیت و لاکچری به فیلم‌های مهم‌تر بودیم، درحالی‌که سالن‌های متوسط‌تر و سینماهای با امکانات کمتر، به نمایش فیلم‌های سطح پایین‌تر اختصاص داده شد!

نویسنده کتاب «اربعین طوبی» ادامه افزود: این وضعیت، نه تنها به فرصت دیده شدن یکسان فیلم‌ها ضربه می‌زند، بلکه باعث تبعیض در دسترسی مخاطبان به آثار سینمایی مورد علاقه خود نیز می‌شود! مخاطبانی که در مناطق مختلف شهر زندگی می‌کنند و یا امکان دسترسی به سینماهای لاکچری را ندارند، از تماشای فیلم‌های مورد علاقه خود محروم می‌شوند!

به گزارش رسا نویسنده رمان‌های «اربعین طوبی» و «سنگی که سهم من شد» در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات، حضور گروه‌های خاص در سالن‌ها است! به نظر می‌رسد برخی ارگان‌ها و نهاد‌ها بدون در نظر گرفتن اولویت هنرمندان و منتقدان، ظرفیت سینما‌ها را در اختیار خانواده‌های خود قرار می‌دهند! این موضوع باعث شده که مخاطبان جدی جشنواره، از تجربه جشنواره‌ای که حق طبیعی‌شان است، محروم شوند!

«قم سینما» خاطر نشان می‌‎کند چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در قم با اکران ۳۲ فیلم در سینماهای «شهر»، «ونوس» و «تربیت» از ۱۵ تا ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد و جدول اکران شهرستان‌ها به صورت یکسان و سراسری از سوی سازمان سینمایی انتخاب و ابلاغ شده بود.