به گزارش «قمسینما» به نقل از ستاد خبری جشنواره فیلم فجر در قم، همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه و اعلام برگزیدگان دوره چهل و سوم در مرکز همایشهای برج میلاد تهران، ستاد برگزاری این جشنواره در شهر قم در حالی به کار خود پایان داد که مطابق با آمار بیش از ۹ هزار تماشاچی در شبهای سرد و برفی شهر قم به تماشای ۳۲ فیلم اصلی بخش مسابقه این جشنواره در سینماهای «شهر»، «ونوس» و «تربیت» قم نشتند و تنور داغ برگزاری این جشنواره نسبت به سال گذشته با افزایش ۲۰درصدی مخاطبان سینما همراه در شهر قم همراه بود.
بر اساس این گزارش، جشنواره فیلم فجر برای یازدهمین سال باکس اکران همزمان برخی از آثار اصلی بخش مسابقه سینمای ایران را به استانها اعزام کرده است که در دوره چهل و سوم، ۳۲ فیلم بخش مسابقه از تاریخ ۱۵ تا ۲۲ بهمنماه ۱۴۰۳ در سینماهای «شهر»، «ونوس» و «تربیت» اکران شدند و این آمار حکایت از افزایش دو برابری تعداد فیلمهای اکران استانی جشنواره نسبت به سال گذشته دارد.
لازم به ذکر است، امسال نیز همچون سال گذشته «سینما ونوس» با همراهی و مدیریت هادی کریمخانی در ایام جشنواره به عنوان «کاخ رسانه» جشنواره چهل و سوم در استان قم نام گرفت و پذیرای «مسئولان فرهنگی»، «اصحاب خبر و رسانه»، «جامعه نخبگان و هنرمندان»، «خانواده سینما و هنرجویان فیلمسازی» و همچنین «طلاب و پژوهشگران فعال در عرصه دین و رسانه» بود که با مساعدت گروه سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، فیلمهای جشنواره را در این سینما به صورت رایگان تماشا کردند.
خاطر نشان میشود، ۳۲ فیلم از مجموع آثار چهلوسومین جشنواره فیلم فجر به همت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از ۱۵ تا ۲۲ بهمنماه ۱۴۰۳ در سینماهای «شهر»، «ونوس»، «تربیت» اکران شدند که در ادامه به ترتیب حروف الفبا به معرفی اجمالی این آثار پرداختهایم:
آبستن (مصطفی و محمد تنابنده)
چراغ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در قم با فیلم سینمایی «آبستن» به کارگردانی مصطفی و محمد تنابنده روشن شد که در ساعت ۱۷ در محل سینما ونوس به عنوان «کاخ رسانه» و رکورددار میزبانی از جشنوارههای فیلم فجر در استان قم به روی پرده رفت.
برادران کوچکتر محسن تنابنده که پیش از این در مقام نویسنده و دستیار کارگردان در سینما و تلویزیون فعالیت میکردند، حالا در اولین تجربه کارگردانی خود فیلم «آبستن» را به صورت مشترک مقابل دوربین بردهاند؛ این فیلم قصه چند جوان است که هر کدام درگیر مشکلی شخصی هستند و در مرز آستارا در کلبهای در کنار آب جمع شدهاند تا به کمک یک آدمپران به صورت قاچاقی از مرز خارج شوند.
در این فیلم سینمایی که به صورت پلان سکانس فیلمبرداری شده است، عباس غزالی، سوگل خلیق، رها خدایاری، تیما تقیزاده، عماد درویش، ملیسا چوپانی و مجتبی شفیعی به ایفای نقش پرداختند.
آنتیک (هادی نائیجی)
هادی نائیجی دانشآموخته حوزه علمیه قم است و بواسطه سالها تحصیل دانشگاهی و حوزوی در شهر قم سکونت داشته و از مدرسان فیلمنامهنویسی و فیلمسازی در مراکز هنری و سینمایی قم به شمار میرود و تماشای فیلم او از این حیث برای بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه اهمیت دارد.
نائیجی که ساخت دو فیلم «هیهات» و «حق سکوت» را در کارنامه دارد و برای فیلم اولش برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه فیلم اول از سیودومین جشنواره فیلم فجر هم شده است، حالا در سومین تجربه فیلمسازی خود سراغ یک سوژه کمدی دهه شصتی رفته و فیلم سینمایی «آنتیک» را راهی جشنواره فیلم فجر کرده است. جدیدترین فیلم نائیجی درباره دو دلهدزد است که گذرشان به یک امامزاده میافتد و تصمیم میگیرند با تأسیس امامزادهای قلابی پولوپلهای به جیب بزنند!
فیلم تلاش دارد با نگاهی طنز، به موضوع خرافات، باورهای عامیانه و تأثیر آن بر تصمیمات اجتماعی و اقتصادی بپردازد اما متأسفانه فیلم در اجرای این ایده موفق نیست و بازیهای تکراری بازیگران بویژه بازی کلیشهای پژمان جمشیدی، فیلمنامهای ناپخته و شوخیهای سطحی، از رسیدن به هدف خود بازمیماند و نمیتواند به یک کمدی هوشمندانه و تأثیرگذار تبدیل شود!
گفتنی است پژمان جمشیدی، بیژن بنفشهخواه، ستاره پسیانی در کنار امیر نوروزی، غلامرضا نیکخواه، فرزین محدث، علی باقری، مجتبی شفیعی، هادی افتخارزاده، آرش نوذری، لادن ژافهوند، یدالله شادمانی، رحمان باقریان بازیگرانی هستند که در فیلم «آنتیک» مقابل دوربین رفتهاند.
اسفند (دانش اقباشاوی)
دانش اقباشاوی از دستیاران و برنامهریزان باسابقه سینماست که با ساخت فیلم تاج محل وارد عرصه کارگردانی شد و به شهرت رسید. او اپیزودی از فیلم «هیهات» و سریال «نامه آخر» و فیلم «دخترم الهام» را کارگردانی کرده است.
این فیلم روایتگر مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دفاع مقدس برای شناسایی و طرحریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت است. عملیاتی که یکی از بزرگترین تهاجمهای ایران به عراق به حساب میآید و طی آن سردارانی چون ابراهیم همت و حمید باکری به شهادت رسیدند. گستردگی این عملیات به همراه شخصیتهایی بزرگی که در این نبرد حضور داشتند، خود حکایت از یک پروژه بزرگ دارد که میتواند برای مخاطب، غافلگیریهایی به همراه داشته باشد.
گفتنی است در این فیلم، محمدرضا مسعودی، مهدی زمینپرداز، سعید آلبو عبادی، خیام وقارکاشانی، محمدرضا عقدایی یزدی، یاسین مسعودی، محمد عسگری ایفای نقش کردهاند.
اشک هور (مهدی جعفری)
فیلم سینمایی اشک هور محصول مشترک سازمان سینمایی سوره و سیما فیلم است. مهدی جعفری سالها به عنوان مدیر فیلمبرداری در سینمای ایران شناخته میشد که فیلمهای «به وقت شام» حاتمیکیا، «دهلیز» شعیبی، «خط ویژه» کیایی و «اتوبوس شب» کیومرث پوراحمد از جمله فیلمهایی بودند که در این سالها با دوربین مهدی جعفری ضبط شده بودند.
حالا چند سالی میشود که جعفری به وادی کارگردانی قدم گذاشته و در حال فیلمسازی است. او بعد از ساخت دو تله فیلم «نقش و نقاش» و «بلوگا»، هشت سال قبل «ایستگاه اتمسفر» را ساخت اما عمده شهرت او به کارگردانی «۲۳ نفر» فیلم تحسین شده جشنواره سیوهفتم برمیگردد. فیلمی که نگاه جدیدی به دفاعمقدس داشت و گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی را روایت میکرد که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای عراقی درآمدند.
این فیلمساز اهوازی دو سال بعد از ساخت «۲۳ نفر»، سومین فیلم بلند سینماییاش را با نام «یدو» راهی جشنواره سیونهم کرد که هم بهترین فیلم جشنواره آن دوره شد و هم پنج سیمرغ بلورین جشنواره را شکار کرد. جعفری حالا بعد از چهار سال با فیلم سینمایی «اشک هور» به جشنواره چهلوسوم قدم گذاشته است. فیلمی که به برههای از زندگی شهید علی هاشمی میپردازد. در این فیلم بازیگرانی چون رؤیا افشار، رضا ثامری، میثم رازفر و تورج الوند در آن نقشآفرینی کردهاند. مجتبی فرآورده تهیهکننده فیلمهای سینمایی ملک سلیمان، ۲۳ نفر و ترکشهای صلح نیز تهیهکنندگی این فیلم را برعهده دارد.
در خلاصه داستان فیلم «اشک هور» آمده است: «سفره شام ننه علی باز مانده بود. صدای آژیر قرمز و صدای ضدهواییها در عمقِ تاریکِ کوچه او را نگران میکرد. ننه علی در انتظار آمدن پسرش از جبهه، آرام روی سکوی جلوی در نشست… بیست و دو سال تمام.»
بازی خونی (حسین میرزامحمدی)
حسین میرزامحمدی که پیشتر فیلمسازی را با ساخت چند فیلم کوتاه از جمله «نام مرده»، «ماشوم» و ««ئاکام» تجربه کرده بود، دو سال قبل نخستین فیلم بلند خود را با نام «کت چرمی» ساخت و راهی چهلویکمین جشنواره فیلم فجر کرد. جشنوارهای که برای یکی از بازیگران جوان این فیلم خوشیُمن بود و سارا حاتمی موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد و در ده بخش دیگر نیز کاندیدای دریافت سیمرغ بود. حالا این فیلمساز جوان امسال با سینمایی «بازی خونی» در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. فیلمی که ماجرای گروهکهای منافقین و کمونیست اوایل انقلاب را دستمایه ماجرای اصلی خود قرار داده و درباره هجوم افراد اتحادیه کمونیست ایران در پاییز سال شصت به شهر آمل برای به راهانداختن قیامی موسوم به سربداران است که با رشادت مردم شهر ناکام میماند.
ارسطو خوشرزم، سارا حاتمی، پیام احمدینیا، مهیار شاپوری، مهدی پتکی، مجید آقاکریمی، لیندا کیانی، شادی مختاری، کیسان دیباج، محمدصادق برقعی، علیرضا گیلوری و محمد موحدنیا در این فیلم مقابل دوربین حسین میرزا محمدی رفتهاند. «بازی خونی» محصول مؤسسه فرهنگی هنری اندیشه آوینی است.
بازی را بکش (محمد ابراهیم عزیزی)
محمد ابراهیم عزیزی هم یکی از از کارگردانان فیلم اولی جشنواره امسال است که ساخت چند فیلم کوتاه را در کارنامه دارد. «بازی را بکش»، فیلمی درباره شرطبندی و تبانی در فوتبال حرفهای است که تهیهکنندگی اثر را دو برادر شناختهشده سینما، یعنی مصطفی و محسن کیایی برعهده دارند.
محسن کیایی اما علاوه بر اینکه یکی از تهیهکنندگان این فیلم است، در کنار بازیگران مطرح دیگری مثل هدی زینالعابدین، محمد بحرانی، متین حیدرینیا و پوریا رحیمی سام در این فیلم بازی کرده است.
فیلم براساس داستان واقعی ساخته شده است و موضوع ملتهبی دارد که پیرامون فوتبال و حواشی آن است. در خلاصه داستان آن آمده است: موسی، از پیشکسوتان فوتبال، برادرش را در یک سانحه ورزشی از دست میدهد. او در مسیر کشف راز مرگ برادرش با حقایق عجیبی روبهرو میشود.
بچه مردم (محمود کریمی)
محمود کریمی از مستندسازان با سابقه سینماست که بیشتر شهرت او به واسطه ساخت و حضور در پشت صحنه برنامه خندوانه بود. تهیهکننده فیلم هم سیدعلی احمدی است که پیش از این، تهیهکنندگی چند فصل از برنامه «خندوانه» را نیز در کارنامه داشته است. سرمایهگذار فیلم هم مؤسسه خیریه بهشت امام رضا است. همان مؤسسهای که به واسطه تبلیغ در برنامه خندوانه حسابی معروف شد و به کودکان ناتوان کمک میکند. فیلم «بچه مردم» داستان بچهای است که مادرش او را سر راه میگذارد و اتفاقاتی برای او میافتد که محور داستان فیلم است. گوهر خیراندیش، رضا کیانیان، حسن معجونی، بهروز شعیبی، سیامک صفری، سیاوش چراغیپور، سید جواد یحیوی و زهرا داوودنژاد بازیگران «بچه مردم» هستند.
پیشمرگ (علی غفاری)
علی غفاری که ساخت سه فصل سریال تلویزیونی «بچه مهندس» و چهار فیلم «شاهرگ»، «چراغ قرمز»، «ابوزینب» و «تک تیرانداز» را در کارنامه دارد، برای اهالی سینما با مشهورترین فیلمش یعنی «استرداد» شناخته میشود. فیلم خوشساختی که در سیویکمین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره را شکار کرد.
لازم به ذکر است این فیلمساز باتجربه سینمای ایران حالا در ششمین تجربه فیلمسازی بلند خود از زندگی سردار شهید سعید قهاری از فرماندهان دوران دفاع مقدس قاب گرفته است. شهید سعید قهاری در سال ۵۸ در ماجرای پاوه در کنار شهید مصطفی چمران حضور داشت و بعدها نیز در کنار شهید احمد متوسلیان، احمد کاظمی و… در عملیاتهای مختلف حاضر شد. او سپس تا فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا پیش رفت و در سال ۱۳۸۵ در حالیکه حدود ۴ ماه از فرماندهی لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه سیدالشهدا میگذشت، به شهادت رسید.
این فیلم توسط بنیاد فرهنگی روایت تولید شده و مهدی نصرتی (در نقش شهید سعید قهاریسعید)، الناز ملک، ساناز سعیدی و حسام منظور همراه با آرش آصفی، عبدالرضا نصاری، مهیار شاپوری، بهرام ابراهیمی، محمد اشکان فر از بازیگران اصلی فیلم پیشمرگ هستند.
تاکسیدرمی (محمد پایدار)
کمدی فانتزی «تاکسیدرمی» ساخته محمد پایدار از جمله فیلماولیهای چهلوسومین جشنواره فیلم فجر است. محمد پایدار پیش از این، مستندها و فیلمهای کوتاه زیادی از جمله «جمعه»، «کفش دزدک» و «تقاطع» را ساخته و برای فیلمکوتاه «نوشابه مشکی» در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران پنج جایزه را از آن خود کرده است!
داستان اولین فیلم بلند سینمایی این فیلمساز جوان که از دانشآموختگان باشگاه فیلم سوره است، درباره برادر ناتنی محمدرضا پهلوی و علاقهمندیاش به شکار گوزن است. او در بحبوبه پیروزی انقلاب مجبور میشود برای پیدا کردن گوزن زرد به جنگلهای شمال برود».
گفتنی است مجید صالحی، هادی کاظمی، آناهیتا درگاهی، حسن معجونی، بیژن بنفشهخواه، فرزین محدث، هدیه حسینینژاد، علیرضا مسعودی، جواد خواجوی و آتوسا کلانتری در فیلم «تاکسیدرمی» بازی میکنند.
ترک عمیق (آرمان زرینکوب)
آرمان زرینکوب که از تهیهکنندگان قدیمی سینما و تلویزیون است و تهیهکنندگی سریالهای ستایش و مرگ تدریجی یک رؤیا را در کارنامه دارد، امسال با فیلم «ترک عمیق» به جشنواره فیلم فجر آمده و اولین تجربه سینمایی خود را پشت سر گذاشته است.
این فیلم در جشنوارههای مختلفی به نمایش درآمده و در دوازدهمین جشنواره فیلم آسیایی بارسلون جوایز بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه را کسب کرد. «ترک عمیق» فیلمی سایکودرام با بازی رضا بابک، بابک انصاری و گلچهره سجادیه است که عشق، تنهایی و اختلالات روحی و روانی در دوران کهنسالی را به تصویر میکشد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «محمود پس از مرخصی از بیمارستان روانی به خانه بازمیگردد. همسر او، فخری، با ورود محمود به خانه تلاش میکند زندگی عادی خود را بازیابد، اما حضور مهمان ناخواندهای زندگی آنها را به آشوب میکشاند و رازهای تاریک گذشته به تدریج آشکار میشود».
چشم بادومی (ابراهیم امینی)
ابراهیم امینی، که اولین تجربه کارگردانی سینمایی خود را با این فیلم میگذراند، کارنامهای درخشان در زمینه نگارش فیلمنامه دارد. او نویسندگی فیلمنامههای آثاری مانند «ایستاده در غبار»، «درخت گردو»، «موقعیت مهدی»، «لاتاری»، «مرد بازنده» و «دسته دختران» را به عهده داشته و در بیشتر آثار «محمدحسین مهدویان» در کنار وی نقش پررنگی داشته است.
گفتنی است «چشم بادومی» یک درام اجتماعی ملتهب است که قصه یک زن را در موقعیتی که گرفتار آن شده روایت میکند و در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «مائده دختر نوجوان ایرانی عاشق یکی از خوانندههای کیپاپ شده و میخواهد برای دیدار او و شرکت در یک مسابقه به سئول برود. او در آزمون پذیرفته میشود اما مادر مخالف جدی اوست».
ساره بیات، مهدی هاشمی، علی باقری و ستایش دهقان به عنوان بازیگران اصلی ایفای نقش کردهاند.
خاتی (فریدون نجفی)
«خاتی» یک درام اجتماعی زیستمحیطی است که بیشتر به ارتباط انسان با محیط زیست و حیوانات میپردازد؛ موضوعی که چندان در سینمای ایران تجربه نشده و به همین دلیل میتواند از فیلمهای متفاوت در جشنواره امسال باشد.
در ابتدا قرار بود لیلا حاتمی یکی از نقشهای اصلی را بازی کند، اما با انصراف او، سارا بهرامی جایگزین او شد. گروه بازیگران این فیلم شامل سارا بهرامی، سعید آقاخانی، آناهیتا افشار، فرید سجادی حسینی، علی عامل هاشمی، کاظم نوربخش، آرمیتا مرادی، شادی خلیلی، داوود باقری، کامران کاظمی، میلاد آرمند، سحر خطیبی و علیرضا حیاتی است. همچنین، بازیگران خردسال اشکان اردستانی، ارغوان عزیزی و دنیز بیک محمدی نیز در این اثر به ایفای نقش پرداختهاند.
فریدون نجفی ساخت دو فیلم «بچه گرگهای دره سیب» و «اسکیباز» را در کارنامه دارد که هر دو متعلق به سینمای کودک و نوجوان بوده و در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان هم با استقبال و تحسین منتقدان روبهرو شدهاند.
در خلاصه داستان رسمی فیلم خاتی آمده است: «تراژدی وقتی آغاز میشود که محکوم به رفتن میشوی، آن هم وقتی همچون تنهاترین درخت جنگل بلوط ریشه در خاک دواندهای».
خدای جنگ (حسین دارابی)
«خدای جنگ» سومین فیلم حسین دارابی پس از دو اثر ملتهب «مصلحت» و «هناس»، به یک رویداد مهم زندگی شهید حسن طهرانیمقدم پرداخته و روایتی حساس از یک اتفاق واقعی و مهم معاصر در حوزه پیشرفتهای موشکی را به تصویر کشیده است.
ساعد سهیلی، داریوش کاردان، حسین سلیمانی، پیام احمدینیا و نادر فلاح از جمله بازیگران این اثر سینمایی هستند ساعد سهیلی که سابقه درخشانی در آثار سینمایی مختلف دارد، در این فیلم نقش یکی از همرزمان شهید طهرانی مقدم را بازی میکند.
«خدای جنگ» محصول سازمان هنری رسانهای اوج است و یکی از آثار مهم جشنواره امسال به شمار میرود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «این بار نوبت به پرتاب اولین موشک رسیده است»!
داد (ابوالفضل جلیلی)
جلیلی که بهعنوان نویسنده، کارگردان و تهیهکننده پیشکسوت سینمای ایران شناخته میشود، بارها با آثار خود به موضوعات اجتماعی عمیق پرداخته است. وی در پروژههای قبلی خود، نظیر «حافظ» و «یونس»، با رویکردی واقعگرایانه به معضلات اجتماعی پرداخته و توانسته است توجه جشنوارههای بینالمللی را جلب کند.
او رکورددار فیلمهای توقیفی و اکران نشده هم در سینمای ایران است. این فیلمساز تقریباً هر فیلمی ساخته اکران نشده. او به سبک و سیاق خودش فیلم میسازد و در دهه هفتاد کارهایش به چشم میآمد.
جلیلی در جدیدترین فیلم خود نیز به عمق جامعه و مشکلات آن میپردازد و همواره نگاه او به مسائل نوجوانان، در دل فیلمهایش بهگونهای هنرمندانه و تأثیرگذار به تصویر کشیده میشود.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: در کانون اصلاح و تربیت نوجوانان، بچههایی که پدر و مادر، یا وثیقه مالی و ملکی ندارند، برای رفتن به مرخصی باید قسم یاد کنند که بعد از مرخصی به زندان برمیگردند. یکی از بچهها حاضر به قسم خوردن نیست. روز بعد قاضی با مسئولیت خودش به او مرخصی میدهد، با این شرط که بعد از اتمام مرخصی شرافتمندانه به زندان بازگردد.
ابوالفضل سلیمی، کاوه دارابی، مسعود امین ناجی، شهابالدین طباطبایی، مهدی ملکی و حسین میرزائیان بازیگران اصلی این اثر سینمایی هستند.
دست تنها (امیرحسین ثقفی)
امیرحسین ثقفی از فیلمسازان دهه شصتی سینمای ایران، نخستین فیلم بلند سینمایی خود با نام «مرگ کسب و کار من است» را در سال ۱۳۸۹ ساخت و موفق به کسب دیپلم افتخار بهترین کارگردانی از بیستونهمین جشنواره فیلم فجر شد.
فیلم دوم او «همه چیز برای فروش» در سال ۱۳۹۱ ساخته شد این فیلم جایزه ویژه انجمن منتقدان سینما را برایش به ارمغان آورد و با ساخت «مردی که اسب شد» توانست تندیس و دیپلم افتخار ویژه هیئت داوران بخش هنر و تجربه سی و سومین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کند و در ادامه نیز از فیلمهای «روسی» و «کوچه ژاپنیها» قاب گرفت.
او حالا در جدیدترین اثر خود با نام «دست تنها»، قصه دو مرد خیابانگرد را روایت میکند که در جستوجو برای نجات زنی به شهر سفر میکنند. مجید مظفری، نرگس محمدی، شکیب شجره، علی اوجی، بهرام ابراهیمی، محمود نظرعلیان، میثم غنیزاده، امیر جنابی و روناک پوریادگار تیم بازیگری فیلم دست تنها هستند.
زیبا صدایم کن (رسول صدر عاملی)
رسول صدرعاملی از فیلمسازان کهنهکار سینمای ایران است که از نخستین دورههای جشنواره فیلم فجر در ادوار مختلف حضور داشته و هنوز هم با سهگانه «دختری با کفشهای کتانی»، «من ترانه پانزده سال دارم» و «دیشب باباتو دیدم آیدا» یاد میشود، امسال با پانزدهمین ساخته سینماییاش «زیبا صدایم کن» در جشنواره حاضر شده است.
آخرین حضور رسول صدرعاملی در جشنواره فیلم فجر به عنوان کارگردان به سال ۱۳۹۷ و جشنواره سیوهفتم بازمیگردد که در این سال با فیلم «سال دوم دانشکده من» حاضر بود. این سینماگر در جشنواره سیوهشتم با «شنای پروانه» و جشنواره چهلویکم نیز با «جنگل پرتقال» به عنوان تهیهکننده حضور داشت.
«زیبا صدایم کن» در حوزه سینمای نوجوان و در ادامه کارهای قبلی این فیلمساز تعریف میشود و از کتابی به همین نام به قلم فرهاد حسنزاده اقتباس شده و تنها اثر اقتباسی این دوره از جشنواره به شمار میرود.
تمام داستان این فیلم در خیابان ولیعصر اتفاق میافتد بهطوریکه از میدان راهآهن آغاز میشود و در یک صبح تا شب به تجریش میرسد. در خلاصه داستان رسمی آن آمده است: «خسرو که در آسایشگاه روانی به اجبار بستریست، تمام این سالها را در فکر دخترش زیبا سپری کرده. امروز، روزِ تولد ۱۶ سالگی زیبا است و خسرو نمیخواهد از این روز ساده بگذرد.» امین حیایی، مهران غفوریان، ستاره پسیانی به همراه ژولیت رضاعی در جدیدترین اثر صدرعاملی نقشآفرینی میکنند.
لازم به ذکر است، این فیلم محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی و کمپانی میلاد فیلم است.
سونسوز (رضا جمالی)
رضا جمالی از دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران و همچنین دانشآموخته رشته فیلمسازی از دانشکده خبر اردبیل است. او حضور در بیش از ۱۴۰ جشنواره ملی و بینالمللی و کسب بیش از ۷۰ جایزه ملی و بینالمللی و ساخت ۱۵ فیلم کوتاه داستانی و مستند از جمله فیلمهای «اجاره خانه»، «بیگ گلین»، «خدا میبیند»، «پیرمردها نمیمیرند»، «بچه مرز»، «این رانندهها دست ندارند»، «عروسی مسلم»، «حافظان سوها»، «صدای سارا» و «دیبسیز گول» را در کارنامه هنری خود دارد.
فیلم «سونسوز» نخستین ساخته سینمایی رضا جمالی یک فیلم به زبان ترکی است و بازیگرانی چون مریم مؤمن، حمدالله سلیمی، بهروز اللهوردیزاده، صفت آهاری و ناصر محبی در آن ایفای نقش کردهاند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «در زمان گذشته، مستندسازی به روستای کوچکی میآید و در مورد عقیم بودن زنان روستا مستندی می سازد، زنان برای دفاع از حیثیت خود فیلم مستند را میدزدند، اما در زمان حال مشخص میشود که عقیم بودن از مردان روستاست و زنان هیچ مشکلی ندارند، مستندساز سعی دارد که در فیلم جدید خود حقایق را آشکار کند.»
شاه نقش (شاهد احمدلو)
«شاه نقش» حضورش در سینما را با کارگردان نامدار ایرانی مسعود کیمیایی آغاز کرد و همکاری با کارگردانهای بزرگ دیگری چون ساموئل خاچیکیان، ناصر تقوایی، داود میرباقری و علیرضا داونژاد را نیز تجربه کرده است.
او با اولین فیلمش «چند میگیری گریه کنی؟ در سال ۱۳۸۴ در جشنواره بیستوچهارم فیلم فجر حضور داشت و امسال با فیلم سینمایی «شاه نقش» در بخش مسابقه جشنواره چهلوسوم با دیگر کارگردانان به رقابت میپردازد.
فیلمنامه «شاه نقش» که نگاهی به بدنه سینما دارد و درباره خود سینماست، توسط هومان فاضل نوشته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: «ناصر و رضا دو سیاهی لشکر سینما برای رسیدن به ریاست انجمن صنف هنروران سینما با هم رقابت میکنند.»
بهرنگ علوی، هومن برق نورد، نسیم ادبی، مینا وحید، شهرام قائدی، سیروس میمنت، پوریا میاندهی، مجید علیزاده، مژگان صابری با هنرمندی محمد متوسلانی، عنایت بخشی، مهدی میامی، با حضور افتخاری رضا رویگری، شهین تسلیمی و پژمان بازغی بازیگران این اثر سینمایی هستند.
شمال از جنوب غربی (حمید زرگرنژاد)
حمید زرگرنژاد که پیشتر با فیلمهای «پایان خدمت»، «ماهورا»، «برای مرجان» و «شماره۱۰» در دورههای مختلف جشنواره فیلم فجر شرکت داشته و جوایزی را نیز از آن خود کرده است، در تازهترین حضورش با «شمال از جنوب غربی» راهی جشنواره فجر شده است.
این فیلمساز مطرح سینمای ایران دو سال قبل با فیلم «شماره ۱۰» در چهلویکمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت که کاندیدای دریافت سیمرغ بلورین در یازده رشته و موفق به دریافت پنج سیمرغ بلورین در بخش سودای سیمرغ شد.
جدیدترین اثر زرگرنژاد با محوریت یک داستان جنگی سیاسی است که یک عملیات خرابکارانه از سوی رژیم بعثی عراق را روایت میکند؛ عراق در دوران دفاع مقدس تصمیم میگیرد یک کامیون پر از مهمات را وارد کشور و در یکی از نقاط حساس کشور آن را منفجر کند.
از جمله بازیگران در این فیلم سینمایی میتوان به مصطفی زمانی، امیر آقایی، بهناز جعفری، مهدی زمینپرداز، هومن حاجیعبداللهی، علی دهکردی، امیررضا دلاوری، مهدی احمدی، سیامک صفری، خاطره اسدی، رضا توکلی، مجید پتکی، محمدرسول صفری اشاره کرد.
شوهر ستاره (ابراهیم ایرجزاد)
بسیاری از علاقهمندان به هنر هفتم، ایرجزاد را با اولین فیلم بلند سینمایی او با نام «تابستان داغ» میشناسند. فیلمی که رکورد بیشترین تعداد نامزدی در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر را کسب کرد. او پس از فیلم «عنکبوت» که در جشنواره حضور نداشت، امسال با فیلم «شوهر ستاره» در جشنواره چهلوسوم شرکت کرده است.
ایرجزاد همانند دو اثر پیشین خود به سراغ یک سوژه اجتماعی رفته و قصه فیلم درباره زنی به اسم ستاره است که به دلیل بچهدار نشدن جدا شده و به تهران مهاجرت کرده و تصمیم میگیرد زندگیاش را تغییر دهد.
حامد بهداد، فریبا نادری، نازنین احمدی، سوسن پرور، نوشین مسعودیان، فریده سپاه منصور، نادر سلیمانی، هومن حاجی عبدالهی، لاله اسکندری و علی اوجی از جمله بازیگران «شوهر ستاره» هستند.
صیاد (جواد افشار)
جواد افشار از فیلمسازان قمی مطرح سینما و تلویزیون که ساخت سریالهای «گاندو»، «آنام»، «کیمیا»، «پول کثیف»، «برادر» و «مادرانه» را در کارنامه دارد، امسال بعد از ۱۶ سال دوری از سینما با فیلم سینمایی «صیاد» در جشنواره حضور دارد.
افشار در جدیدترین اثر سینمایی خود از زندگی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی قاب گرفته است. علی سرابی، هومن برقنورد، مارال بنیآدم، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، ایوب آقاخانی، خیام وقار کاشانی، حامد شیخی و رز رضوی از بازیگران فیلم سینمایی «صیاد» هستند.
این فیلم محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد شهید انقلاب اسلامی است که با حمایت سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و توسط مؤسسه فرهنگی هنری صاد تولید شده و محمد معتمدی قطعه تیتراژ پایانی فیلم «صیاد» را با شعر محمدمهدی سیار و آهنگسازی مسعود سخاوتدوست خوانده است.
فریاد (محمدرضا اردلان)
محمدرضا اردلان پس از ساخت چند فیلم کوتاه، نخستین فیلم بلند سینمایی خود را به تهیهکنندگی بهمن اردلان؛ صدابردار و صداگذار شهیر سینمای ایران جلوی دوربین برده و روانه چهلوسومین جشنواره فیلم فجر کرده است.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: «هاوار برای کار وارد مرغداری میشود. در مرغداری قتلی صورت میگیرد و هاوار ناخواسته درگیر ماجراهایی میشود.
لازم به ذکر است، بهزاد دورانی، مهرداد ضیایی، علیرضا مهران، یاسین طلوعی، امیر کبوتریان و حمید ابراهیمی بازیگران این فیلم هستند.»
گوزنهای اتوبان (ابوالفضل صفاری)
صفاری از مستندسازهای فعال شبکه چهار بود و برای این شبکه، مستندهای متعددی را تهیه و کارگردانی کرد. او سال ۱۳۸۶ با ساخت فیلم «در انتهای زمین» وارد حوزه سینمای داستانی شد. «از تهران تا بهشت»، «یک کامیون غروب» و «بیسایه» دیگر فیلمهای او هستند.
«گوزنهای اتوبان» در ژانر اجتماعی تولید شده و در خلاصه داستان فیلم آمده است: «عباس راننده پیک موتوری است. او طی اتفاقی به دنبال ماشین یک بلاگر معروف میافتد. بلاگر فکر میکند عباس خفتگیر است و این در حالی است که گوشیاش روی لایو است و همه چیز به سرعت وایرال میشود.»
از بازیگران فیلمِ گوزنهای اتوبان بهطور خاص، الناز شاکردوست و نوید پورفرج را سال گذشته در فیلم «بیبدن» در کنار هم دیدهایم. از دیگر بازیگران فیلم میتوان به صدف اسپهبدی، سامان صفاری، پیمان قاسمخانی و سیامک ادیب اشاره کرد.
لولی (رضا فرهمند)
رضا فرهمند پیش از فیلم لولی، فیلم نیمه بلند «اتاق صعود» را ساخته است. او از سینمای «مستند» آمده و یکی از بهترین کارهای او در این عرصه ساخت مستند «زنانی با گوشوارههای باروتی» که در جشنوارههای داخلی و خارجی حضور موفقی داشته است.
«لولی» یک فیلم اجتماعی بومی است که رضا فرهمند به عنوان اولین تجربه بلند سینمایی جلوی دوربین برده است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «سرنوشت گلسا و آگاهی از وضعیت همسرش به رازهایی بستگی دارد که منصور پنهان کرده است. اگر موسی بتواند از منصور حقیقت را بفهمد و صفورا به موسی کمک کند تا بر لکنتش غلبه کند، شاید خسرو هم منیر را در انتظار تنها نگذارد.»
از جمله بازیگران این فیلم میتوان به ژیلا آلرشاد، محبوبه سلطانی، نرگس هزاره و حسین عابدی اشاره کرد.
ماریا (مهدی اصغری)
مهدی اصغری عضو بنیاد ملی نخبگان و فارغالتحصیل رشته سینماست و ساخت چند فیلم کوتاه «خبر بد»، «کورا»، «کارخانه روبهورشکستگی» و «عاشق وحشی» را در کارنامه دارد. «ماریا» که پیشتر در چند جشنواره جهانی به نمایش درآمده، جایزه اصلی بهترین فیلم در بخش آینده آسیا از جشنواره بینالمللی فیلم توکیو ۲۰۲۳ را کسب کرده و کارگردان ۲۸ ساله آن بهعنوان استعداد برتر آینده فیلمسازی قاره آسیا در سال ۲۰۲۳ انتخاب شده است.
این فیلم یکی از آثار اجتماعی جشنواره فجر است و در خلاصه داستان آن آمده است: «تکهای از فیلم تمرین بازیگری یک دختر جوان علاقهمند به بازیگری در نقش یک روسپی خیابانی، به طور ناخواسته پخش شده و هیچکس باور نمیکند که این فیلم تنها یک تمرین بازیگری بوده است، حتی خانوادهاش و حالا دو سال بعد!»
گفتنی است در این فیلم سینمایی صابر ابر، پانتهآ پناهیها، حسین محجوب، کامیاب گرانمایه و مهشید خدادی به ایفای نقش پرداختهاند.
مرد آرام (بهنوش صادقی)
بهنوش صادقی به عنوان تنها کارگردان جشنواره چهل و سوم فجر، از نخستین تجربه فیلمسازی خود «مرد آرام» را در بخش مسابقه این رویداد مهم سالانه سینمای ایران دارد. او فعالیت خود را از تئاتر آغاز کرده و تاکنون به عنوان بازیگر، نویسنده و کارگردان در سینما حضور داشته است. داستان «مرد آرام» پیرامون اتباع افغانستانی و مشکلاتی است که در جامعه با آن مواجه هستند. مهدی هاشمی، شمیلا شیرزاد، پویا نوروزی، مهنوش صادقی، بیتا عزیز، وحید منتظری، بشیر نیکزاد، امیرجمشید صادقی و با حضور افتخاری سیدعلی میرفتاح گروه بازیگران «مرد آرام» را تشکیل میدهند.
گفتنی است در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «نوبهار با اکراه، زن مرد سالمندی به نام زمان شده است. در ابتدای زندگی مشترک آنها اتفاقاتی رقم میخورد که احساسات نوبهار را کاملاً نسبت به زمان تغییر میدهد.»
موسی کلیمالله (ابراهیم حاتمیکیا)
حاتمیکیا در طول ادوار برگزاری جشنواره فجر با «مهاجر»، «از کرخه تا راین»، «آژانس شیشهای»، «به نام پدر» و «به رنگ ارغوان» سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فجر را دشت کرده و از این حیث رکورددار تاریخ جشنواره است.
او پنج سال قبل با «خروج» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت که با کیفیت آثار پیشین او فاصله زیادی داشت اما حالا امسال این فیلمساز برجسته که با ساخت آثار متعددش در حوزه جنگ، لقب «پدر سینمای دفاع مقدس» را هم به یدک میکشد، با «موسی کلیمالله» راهی چهلوسومین جشنواره فجر شده است.
حاتمیکیا که مدتی است مشغول ساخت سریال موسیکلیمالله(ع) است، نسخه سینمایی بخش کودکی این پیامبر الهی را ساخته و روانه جشنواره کرده است.
مریلا زارعی (در نقش مادر حضرت موسی)، علیرضا کمالی (در نقش پدر حضرت موسی)، بهنام تشکر (در نقش فرعون)، بهاره کیان افشار (در نقش آسیه)، فرهاد آئیش، شکیب شجره، مریم سرمدی، طوفان مهردادیان، مسعود رحیمپور، کامبیز امینی، بهار نوحیان و بازیگران کودک گندم شیخی و دلسا محمدی از بازیگران این بخش از فیلم «موسی کلیمالله» هستند.
از نکات قابل توجه این پروژه سینمایی میتوان به طراحی نشانه این فیلم توسط استاد مسعود نجابتی هنرمند برجسته قمی اشاره کرد.
ناتور دشت (محمدرضا خردمندان)
کارگردان فیلم ناتور دشت از فیلمسازان نسل جوان و منتسب به سازمان سوره حوزه هنری است که با ساخت فیلمهای کوتاه و صدثانیهای کارش را آغاز کرد و با فیلم «بیستویک روز» بعد در سال ۱۳۹۵ وارد عرصه فیلمسازی حرفهای شد.
گفتنی است «ناتور دشت» دومین فیلم بلند سینمایی این کارگردان است و او تجربه فعالیت در تلویزیون دارد که نتیجه آن ساخت سه فصل از سریال «از سرنوشت» بود.
«ناتور دشت» از جمله فیلمهایی است که با اکثریت قاطع آرا به بخش مسابقه راه پیدا کرده و نوید فیلم متفاوتی در این دوره جشنواره فیلم فجر را میدهد. بازیگران این فیلم هادی حجازیفر، میرسعید مولویان، شبنم قربانی، سعید آقاخانی، علی مصفا، اردشیر رستمی و ترنم کرمانیان هستند.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: «من وقتی بچه بودم و چیزی میخواستم و برام نمیگرفتن، میرفتم یه گوشه قایم میشدم تا تنبیهشون کنم».
۱۹۶۸ (امیرمهدی پوروزیری)
امیرمهدی پوروزیری بیشتر به واسطه ساخت آثار مستند شناخته میشود و کارنامه او نشان میدهد ساخت فیلمهای مستند و فیلمبرداری در سینما را هم تجربه کرده است. او که پیش از این سریالهای «شاد آباد» و «مینو» را کارگردانی کرده بود، حالا برای نخستین بار با «۱۹۶۸» حضور در جشنواره فیلم فجر را به عنوان فیلمساز تجربه میکند.
پوروزیری برای نخستین فیلم سینمایی خود به سراغ سوژهای جذاب و البته ملتهب در گونه سیاسی رفته است که به مسابقه تاریخی فوتبال ایران و اسرائیل میپردازد.
امیر نوروزی، پادینا کیانی، امیراحمد قزوینی، هادی شیخ الاسلامی، سیامک ادیب، منصور نصیری و لیندا کیانی در این فیلم ایفای نقش میکنند.
انیمیشن پسر دلفینی۲ (محمد خیراندیش)
پس از گذشت دو سال از اکران اولین قسمت از انیمیشن سینمایی «پسر دلفینی»، سری دوم این انیمیشن در جشنواره چهل و سوم فجر حضور دارد. انیمیشن «پسر دلفینی» یکی از موفقترین انیمیشنهای ایرانی است که هم در ایران با استقبال مواجه شد و هم در خارج از کشور به اقبال قابل توجهی رسید و در ۳۰ کشور دنیا به نمایش درآمد.
انیمیشن فانتزی ماجراجویی پسر دلفینی، در اولین قسمتش داستان نوزادی را روایت میکرد که توسط یک دلفین در دریا پرورش داده شده بود. هنگامی که یک هواپیما در دریا سقوط میکند، یک دلفین جوان به نام سفید و مادرش یک نوزاد انسانی مییابند و از او مراقبت میکنند. دلفین بعداً بزرگ میشود و بعد از اینکه متوجه میشود یک انسان است، برای یافتن مادرش به خشکی میرود.
گفتنی است ناهید امیریان، حامد عزیزی، مریم جلینی، ثریا قاسمی، شراره حضرتی، ارسلان جولایی، ژرژ پطروسی، تورج نصر و… صداپیشهگان این انیمیشن سینمایی هستند.
انیمیشن افسانه سپهر (عماد رحمانی و مهرداد محرابی)
«افسانه سپهر» دومین اثر بلند تیم «مهوا» است که سال گذشته با پویانمایی «شمشیر و اندوه» در فجر چهلودوم حضور داشت، انیمیشنی که برای اولین بار در تاریخ انیمیشن ایران با استفاده از اسکن انسانی تولید شده بود.
انیمیشن کمدی-موزیکال «افسانه سپهر» با موضوع یوز ایرانی تولید شده و به مفاهیم دوستی، محبت و ایثار میپردازد. در خلاصه داستان این انیمیشن آمده است: « هر افسانه ای یک قهرمان نیاز دارد».
سرپرست جانبخشی صداهای این افسانه را سپهر ترابی برعهده داشته است و کاظم سیاحی، اکبر منانی، شایان شامبیاتی، سعید مقدم منش، اعظم دلبری، محمد لقمانیان، پارسا کجوری، هستی صلاح آن را همراهی کردهاند.
انیمیشن ژولیت و شاه (اشکان رهگذر)
«ژولیت و شاه» دومین انیمیشن سینمایی اشکان رهگذر پس از انیمیشن «آخرین داستان» است. این اثر به وقایع تاریخی شکلگیری تئاتر غربی در ایران میپردازد و تاکنون در جشنوارههای بینالمللی متعددی از جمله فانتازیا ۲۰۲۱ و انسی۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ معرفی شده و اکنون در بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشته خواهد شد.
داستان «ژولیت و شاه» درباره جولی، بازیگر جوان و تازهکار تئاتر است که به دعوت ناصرالدین شاه برای بازی در نقش ژولیت به ایران میآید؛ اما نقشه شاه برای او چیزی فراتر از یک اجرای ساده است.
حامد بهداد، امید نعمتی، بهزاد عمرانی، سپند امیرسلیمانی، غزل شاکری، بهنام جلیلیان، مهرداد نصرتی، هادی حدادی، مهشید کشاورز، رامین عبدالهی، محمد قضات و مهدی تفکری خوانندگان ترانههای این انیمیشن موزیکال هستند که میثم یوسفی، ترانهسرایی و مدیریت هنری ترانهها را برعهده داشته است.
همچنین نصرالله مدقالچی، حامد بهداد، وحید رونقی، ساناز غلامی، شهره روحی، مهدی فضلی، محمد خاوری، میثم عبدی، سمیه الیاسی و… از صداپیشگان این انیمیشن سینمایی هستند که امین قاضی مدیریت دوبلاژ را برعهده داشته است.
بر اساس این گزارش گفتنی است، فهرست کامل و نهایی برگزیدگان چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به شرح زیر اعلام شده است:
– سیمرغ بلورین بهترین فیلم: «زیبا صدایم کن» به تهیه کنندگی سید مازیار هاشمی
– جایزه ویژه هیات داوران:«سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی
– سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی: حمید زرگرنژاد برای «شمال از جنوب غربی»
– سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران: «پیشمرگ» به تهیه کنندگی آرش خیری
– سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی: «خدای جنگ» به تهیه کنندگی سعید سعدی
«ناتوردشت» به تهیه کنندگی مهدی فرجی
– سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه: «بچهی مردم» – محمود کریمی، فائزه یارمحمدی
– سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول: سعید خانی برای «رها»
– سیمرغ بلورین بهترین کارگردان اول:محمود کریمی برای «بچه مردم»
– سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی زن: فریبا نادری برای «شوهر ستاره»
– سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مرد: مصطفی زمانی برای «شمال از جنوب غربی»
دیپلم افتخار: نوید پورفرج برای «گوزن های اتوبان
– سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن: لیندا کیانی برای «۱۹۶۸»
– سیمرغ بلورین بهترین پویانمایی: «پسر دلفینی ۲» محمد امین همدانی تهیه کننده و محمد خیراندیش کارگردان
– سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن: کارن همایونفر برای «اسفند»
– سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری: علی محمد قاسمی برای «شمال از جنوب غربی»
دیپلم افتخار: میلاد پرتوی برای «بچهی مردم»
– سیمرغ بلورین بهترین تدوین: عماد خدابخش برای «بچهی مردم»
– سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی: علیرضا واعظ برای «موسی کلیم الله»
– سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه بصری: امیر ولی خانی برای «صیاد»
– سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی: حمید رسولیان برای «صیاد»
– سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی: شهرام خلج برای « موسی کلیم الله»
– سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس: آذر محمدی برای «موسی کلیم الله»
– سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه: کیوان مقدم برای «موسی کلیم الله»
– سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند: «شِگرد» به تهیهکنندگی جعفر صادقی
– بهترین کارگردانی مستند داستانی: «یک وجب خاک» به کارگردانی نیما مهدیان
– سیمرغ بلورین بهترین فیلمکوتاه داستانی: نادره سادات سرکی برای فیلم «دادرسی»
– دیپلم افتخار اقتباس ادبی فیلمکوتاه: سهیلا پورمحمدی برای «کوتی»
در ادامه، گزارش تصویری ایام برگزاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در قم از نظرتان میگذرد:
قم سینما در پایان خاطرنشان میکند آثار چهلوسومین جشنواره فیلم فجر به همت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از ۱۵ تا ۲۲ بهمنماه ۱۴۰۳ در سینماهای «شهر»، «ونوس» و «تربیت» اکران شد که با استقبال پرشور علاقمندان به سینما همراه بود.
Sunday, 23 February , 2025